Τι νέο υπάρχει?       English version

Kαλωσόρισμα του Προέδρου του Τμήματος

ΠΡOΕΔΡOΣ ΤΜΗΜΑΤOΣ ΒΙOΛOΓΙΑΣ

Οι Πρώτες ημέρες ως φοιτητές του Τμήματος Βιολογίας του ΑΠΘ

Αγαπητοί Πρωτοετείς Φοιτητές και Φοιτήτριες,

Του Τμήματος Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,

Σας καλωσορίζουμε στο Τμήμα μας, νοιώθουμε πολύ χαρούμενοι για την ευόδωση των πολύχρονων προσπαθειών σας και από τα βάθη της καρδιάς μας, σας συγχαίρουμε για την επιτυχία σας να εισαχθείτε στο Τμήμα μας.

Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε να συνεχίσετε τις σπουδές σας στο Τμήμα μας που είναι γενικά παραδεκτό ότι συγκαταλέγεται ανάμεσα στα καλύτερα Τμήματα στην πατρίδα μας.

Η σύμπνοια των Καθηγητών, του Εκπαιδευτικού και Διοικητικού Προσωπικού, η άψογη συνεργασία Φοιτητών-Καθηγητών, σε συνδυασμό με το Άριστο ήθος και την πολύ υψηλή ποιότητα των Φοιτητών του είναι σίγουρα το θεμέλιο αυτής της επιτυχίας. Νοιώθουμε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η δική σας αποδεδειγμένη πολύ υψηλή ποιότητα θα συμβάλει στη διατήρηση αυτής της επιτυχίας.   

Στόχος-Φιλοδοξία όλων των μελών του Τμήματος μας είναι να συμβάλουν ώστε το Τμήμα μας να συνεχίσει να αναγνωρίζεται και να αξιολογείται ως ένα δυναμικό και ξεχωριστό Τμήμα που επενδύει στο μέλλον μέσα από την υψηλή ποιότητα της  εκπαίδευσης  των φοιτητών του και στην ενθάρρυνσή τους να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του «αύριο» στη Βιολογία. Θέλουμε να γνωρίζετε ότι πρωταρχικό μας μέλημα ήταν και είναι,η φροντίδα των φοιτητών μας καθώς και η καθιέρωση υψηλής ποιότητας γνώσης.

Η ζωή …..

«Το θαύμα της γνώσης συναντά το μεγαλείο και το μυστήριο της ζωής»  μια απίστευτη πολυπλοκότητα και εσείς έχετε την τύχη και το προνόμιο να σπουδάσετε την κατανόηση των μηχανισμών της ζωής και των κανόνων που διέπουν τη διατήρησή της, μέσα από την επιστήμη της Βιολογίας.

Η Βιολογία

Η Επιστήμη του αιώνα. Μητέρα πολλών άλλων εφαρμοσμένων επιστημών και βασική γνώση των πτυχιούχων πολλών άλλων  Πανεπιστημιακών Τμημάτων. Με άμεσες κοινωνικές και ιδεολογικές προεκτάσεις.

Η κατανόηση των μηχανισμών της ζωής και των κανόνων που διέπουν τη διατήρησή της, αποτελούν τη βάση του Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος αλλά και κάθε κοινωνικού ιστού. Η βιοποικιλότητα με την αφθονία των ειδών, η γενετική ποικιλομορφία μέσα στα είδη, η ανάπτυξη πολλών και εναλλακτικών μηχανισμών για βιολογικές λειτουργίες και διεργασίες, οι αλληλεπιδράσεις των ειδών στο μίκρο και στο μάκρο-περιβάλλον. Όλα αυτά αντανακλώνται στις πανανθρώπινες αξίες, του δικαιώματος στη διαφορετικότητα, του πλουραλισμού των ιδεών, της ισότητας και των ίσων ευκαιριών, της ίδιας της δημοκρατίας.

Έχετε την τύχη να σπουδάσετε την Επιστήμη της Βιολογίας, σε μία περίοδο που η κοινωνία αναγνωρίζει ολοένα και περισσότερο τη συμμετοχή της στην πρόοδο.

Ακόμη περισσότερο, έχετε το προνόμιο να σπουδάσετε τη βιολογία σε μία πατρίδα που διαθέτει μία πολύ μεγάλη εναλλαγή σε περιβαλλόντικούς θώκους, μιά τόσο πλούσια και μοναδικά ζηλευτή χλωρίδα και πανίδα όπου σε συνδυασμό με την εφαρμογή καινοτόμων εργαλείων όπως η πρωτεωμική, η γονιδιωματική, η μεταγονιδιωματική θα αποκτήσετε βασικές γνώσεις για την κατανόηση του μικρόκοσμου και του μακρόκοσμου καθώς και των αλληλεπιδράσεών τους μέσα στο οικοσύστημα. Αυτό το εφόδιο-γνώση είναι αποκλειστική μοναδικότητά σας και να μην ξεχνάτε να το αναδεικνύετε. Μην ξεχνάτε ότι αυτό θα αποτελέσει και την Ισχυρότερη Πιστοποίηση του Πτυχίου σας.

Αυτός ο Ιστότοπος έχει δημιουργηθεί ειδικά για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των νεοεισαχθέντων πρωτοετών φοιτητών και περιέχει χρήσιμες πληροφορίες που θα διευκολύνουν τις πρώτες ημέρες σας στο Τμήμα μας.

Σας καλωσορίζουμε ξανά, και είμαστε απόλυτα σίγουροι για εσάς ότι θα έχετε απόλυτη επιτυχία σε αυτό το τετράχρονο εκπαιδευτικό ταξίδι στη Βιολογία.  

 

Newsletter

Εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε τα νέα του τμήματος στο email σας, εγγραφείτε στο newsletter του τμήματος

Επικοινωνία

Γραμματεία Τμήματος Βιολογίας
T.K. 54124 Θεσσαλονίκη

Συνδεθείτε

Το τμήμα Βιολογίας στα social networks.
Ακολουθήστε μας ή συνδεθείτε μαζί μας.