Τι νέο υπάρχει?       English version

The english version of the website of the School of Biology is under development

Pinelopi Mavragani-Tsipidou

Pinelopi Mavragani-Tsipidou's picture

Γνωστικό Αντικείμενο: 

Γενετική-Κυτταρογενετική ζωικών οργανισμών

Αντικείμενο έρευνας-Κύρια ερευνητικά ενδιαφέροντα: 

Γενετικές, κυτταρογενετικές και πληθυσμιακές μελέτες σε Δίπτερα έντομα [ανάλυση πολυταινικών και μεταφασικών χρωμοσωμάτων εντόμων και εφαρμογή τεχνικών in situ υβριδισμού (FISH)]. Ανάπτυξη και εφαρμογή φιλικών προς το περιβάλλον μεθόδων αντιμετώπισης εντόμων. Έλεγχος τοξικότητας και μεταλλαξιγένεσης ευρέως χρησιμοποιούμενων ουσιών με τη μέθοδο SMART (Somatic Mutation And Recombination Test).
Εκπαίδευση

Μετεκπαίδευση

1.στο εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας Genzentrum του Πανεπιστημίου του Μονάχου (Καθηγητής Dr. Horst Domdey) το καλοκαίρι του 1987 (δύο μήνες) για την εκμάθηση μοριακών τεχνικών

2.στο εργαστήριο Μοριακής Γενετικής του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Philipps στο Marburg Γερμανίας (Καθηγήτρια Dr. Renate Renkawitz-Pohl) για την εκμάθηση μοριακών τεχνικών την άνοιξη του 1994 (2 μήνες), πάνω σε θέματα Μοριακής Βιολογίας.

3.στο Κυτταρολογικό Εργαστήριο του Μαιευτηρίου «Μητέρα», Αθήνα, το Μάρτιο του 2002 για την εκμάθηση τεχνικών κυτταρογενετικής στον άνθρωπο.

4.στο Ινστιτούτο Εντομολογίας στο Ceske Budejovitce της Τσεχίας, το Μάρτιο του 2005 (28/2/2005-28/3/2005) για εκπαίδευση σε τεχνικές μοριακής κυτταρογενετικής.

5.στο Ινστιτούτο Φυτοπροστασίας στη Χαϊδελβέργη της Γερμανίας, τον Σεπτέμβριο του 2009 και τον Αύγουστο του 2010 για την πραγματοποίηση κυτταρογενετικής ανάλυσης εντόμων οικονομικής σημασίας. Οι επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο συνεργασίας (πρόγραμμα IKYDA).

6.στο Ινστιτούτο Φυτοπροστασίας στο Τμήμα Εντομολογίας στην Ιερουσαλήμ του Ισραήλ, το Μάιο του 2000 για την πραγματοποίηση κυτταρογενετικής ανάλυσης εντόμων οικονομικής σημασίας.

7.στο Ινστιτούτο Εντομολογίας στο Ceske Budejovice της Τσεχίας τον Ιούλιο του 2011 στο πλαίσιο συνεργασίας για την πραγματοποίηση μοριακής κυτταρογενετικής ανάλυσης εντόμων.

Newsletter

Contact

Administration Office PC 54124 Thessaloniki

Connect

School of Biology in social networks.
Follow us or connect with us.