Τι νέο υπάρχει?       English version

Θεόδωρος Αμπατζόπουλος

Θεόδωρος Αμπατζόπουλος's picture

Γνωστικό Αντικείμενο: 

Χαρακτηρισμός και Γενετική Ζωϊκών Πληθυσμών 103/13-5-03 τΝΠΔΔ

Αντικείμενο έρευνας-Κύρια ερευνητικά ενδιαφέροντα: 

Μελέτη της βιολογίας, της βιοποικιλότητας, της γενετικής και της εξέλιξης των υδρόβιων οργανισμών, ιδιαίτερα αυτών που εντοπίζονται σε παροδικές υφάλμυρες/υπεράλμυρες υδατοσυλλογές.
Εκπαίδευση

Μετεκπαίδευση

Μεταπτυχιακές σπουδές:

* 1983: Παρακολούθησα το “3rd International Training Course on Biology and Practical Use of Brine Shrimp Artemia in Aquaculture” για πτυχιούχους που έγινε στη Γάνδη του Βελγίου (2 μήνες).

 

Μεταδιδακτορικές σπουδές:

* 1990 – 1991: Από τον Αύγουστο 1990 ως και τον Ιούλιο 1991 (12 μήνες) απουσίασα με εκπαιδευτική άδεια και εργάστηκα ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Γάνδης του Βελγίου και συγκεκριμένα στο εργαστήριο “Laboratory of Aquaculture and Artemia Reference Center”. Κατά την εκεί παραμονή μου ασχολήθηκα με τον προσδιορισμό ποσοτικών χαρακτήρων διαφόρων στελεχών Artemia.

* 1997 – 1998: Από τον Ιούλιο 1997 ως και το Μάιο 1998 (11 μήνες) απουσίασα με εκπαιδευτική άδεια και εργάστηκα στο εργαστήριο “Laboratory of Aquaculture and Artemia Reference Center” του Πανεπιστημίου της Γάνδης του Βελγίου και στο “School of Biological Sciences” του Πανεπιστημίου του Swansea της Ουαλίας (Μ. Βρετανία). Κατά την παραμονή μου στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της αλλοδαπής ασχολήθηκα κυρίως με το γενετικό χαρακτηρισμό πληθυσμών Ανοστράκων (Artemia και Branchinella) δίνοντας έμφαση στην ταυτοποίηση νέων στελεχών. Παράλληλα, δοκιμάστηκαν ειδικές τεχνικές διακοπής της διάπαυσης σε κύστεις Artemia.

Σύντομο βιογραφικό: 

Newsletter

Επικοινωνία

Γραμματεία Τμήματος Βιολογίας T.K. 54124 Θεσσαλονίκη

Συνδεθείτε

Το τμήμα Βιολογίας στα social networks.
Ακολουθήστε μας ή συνδεθείτε μαζί μας.