Τι νέο υπάρχει?       English version

Κωνσταντίνος Γκάνιας

Κωνσταντίνος Γκάνιας's picture

Γνωστικό Αντικείμενο: 

Βιολογική ωκεανογραφία

Αντικείμενο έρευνας-Κύρια ερευνητικά ενδιαφέροντα: 

Βιολογία και οικολογία ψαριών με εξειδίκευση στην ανάλυση της γονιμότητας και του αναπαραγωγικού δυναμικού. Εκτίμηση της βιομάζας των ιχθυαποθεμάτων. Περιβαλλοντικές επιπτώσεις της αλιείας και των υδατοκαλλιεργειών. Αειφορική παράκτια αλιεία.

Εκπαίδευση

Διδακτορικό δίπλωμα στην Ιχθυολογία, 2003. Τμήμα Ιχθυολογίας & Υδάτινου Περιβάλλοντος, Π.Θ., σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Βιολογίας Κρήτης (Ι.ΘΑ.ΒΙ.Κ.). Τίτλος διατριβής: «Ωκεανογραφική και βιολογική μελέτη της παραγωγής ιχθυοπλαγκτού της σαρδέλας, Sardina pilchardus (Walbaum, 1792), στην παράκτια κεντρική Ελλάδα».

Πτυχίο στη Βιολογία, 1997. Τμήμα Βιολογίας, Α.Π.Θ.

 

Σύντομο βιογραφικό: 

O Κωνσταντίνος Γκάνιας είναι βιολόγος με διδακτορικό στη βιολογία των ψαριών. Στο τμήμα βιολογίας υπηρετεί ως αναπληρωτής καθηγητής βιολογικής ωκεανογραφίας ενώ έχει υπηρετήσει για αρκετά έτη ως συμβασιούχος διδάσκων στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Υπήρξε διδακτορικός υπότροφος του ινστιτούτου ΙΘΑΒIΚ (Ηράκλειο) και μεταδιδακτορικός υπότροφος του ερευνητικού κέντρου IPΙMAR (Λισαβόνα). Έχει μετεκπαιδευτεί σε διάφορα πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα όπως τα IMR (Μπέργκεν), IPMA (Λισαβόνα), AZTI-Tecnalia (San Sebastian), School of Biological Sciences (Αμπερντίν), CSIC και ΙΕΟ (Βίγκο). Έχει επιβλέψει/επιβλέπει 3 διδακτορικές διατριβές και 9 μεταπτυχιακές εργασίες. Είναι συντονιστής της πρακτικής άσκησης Erasmus+ για το τμήμα βιολογίας και αναπληρωτής διευθυντής του ΔΠΜΣ 'Ολοκληρωμένη Διαχείριση Λεκανών Απορροής και Παράκτιων Περιοχών'. Το ερευνητικό του έργο αφορά μεταξύ άλλων στην αναπαραγωγική βιολογία και οικολογία των ψαριών, στην εκτίμηση της βιομάζας των ιχθυαποθεμάτων και στην αειφορική παράκτια αλιεία. Σύμφωνα με τη βιβλιογραφική βάση WoS το δημοσιευμένο έργο του έχει περισσότερες από 800 ετεροαναφορές (h-index: 16, Δεκέμβριος 2020).

Αναλυτικό βιογραφικό: 

Newsletter

Επικοινωνία

Γραμματεία Τμήματος Βιολογίας T.K. 54124 Θεσσαλονίκη

Συνδεθείτε

Το τμήμα Βιολογίας στα social networks.
Ακολουθήστε μας ή συνδεθείτε μαζί μας.