Τι νέο υπάρχει?       English version

Ιωάννης Τσιριπίδης

Ιωάννης Τσιριπίδης's picture

Γνωστικό Αντικείμενο: 

Φυτοκοινωνιολογία Χερσαίων Τύπων Βλάστησης

Αντικείμενο έρευνας-Κύρια ερευνητικά ενδιαφέροντα: 

Ταξινόμηση, οικολογία και χωρολογία φυτοκοινωνιών, εξάπλωση και οικολογία τραχεοφύτων και διατήρηση της φυτοποικιλότητας

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

1989-1994: Προπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, Α.Π.Θ.
1995-2001: Διδακτορική διατριβή στο Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, Α.Π.Θ.
  Τίτλος Διδακτορικής Διατριβής: «Οι φυτοκοινωνίες δασών οξιάς της Ροδόπης και εκτίμηση των περιβαλλόντων τους για αναδάσωση»

Σύντομο βιογραφικό: 

Είναι πτυχιούχος και διδάκτορας Δασολογίας στο αντικείμενο της Φυτοκοινωνιολογίας (Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης). Σήμερα είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Φυτοκοινωνιολογίας του Τμήματος Βιολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Ερευνητικά ασχολείται με την ταξινόμηση, οικολογία και χωρολογία φυτοκοινωνιών, την εξάπλωση και οικολογία αγγειοφύτων και τη διατήρηση της φυτοποικιλότητας. Έχει δημοσιεύσει ως σήμερα 67 επιστημονικές εργασίες σε διεθνή περιοδικά, 15 κεφάλαια σε βιβλία ή βιβλία, 28 εργασίες σε πρακτικά εθνικών και διεθνών συνεδρίων και 85 περιλήψεις σε τόμους περιλήψεων εθνικών και διεθνών συνεδρίων και έχει συμμετάσχει ή συντονίσει 34 ερευνητικά έργα. Διδάσκει στο προπτυχιακό και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών του Τμήματος Βιολογίας, μαθήματα σχετικά με τη Συστηματική Βοτανική, τη Βλάστηση, την Οικολογία και Γεωγραφία Φυτών, τη Διατήρηση της Βιοποικιλότητας και την Αριθμητική Επεξεργασία Δεδομένων.

Αναλυτικό βιογραφικό: 

Newsletter

Επικοινωνία

Γραμματεία Τμήματος Βιολογίας T.K. 54124 Θεσσαλονίκη

Συνδεθείτε

Το τμήμα Βιολογίας στα social networks.
Ακολουθήστε μας ή συνδεθείτε μαζί μας.